fbpx Boek nu!

Goed, je komt binnen bij de nagelsalon en ploft in de stoel tegenover je stylist. Wanneer zij een lekkere kop koffie voor je haalt kijk je peinzend naar de prijslijst aan de muur… Wat is het verschil tussen al die opties?!

Acryl

Laten we beginnen bij de bekendste vorm, Acryl. Dit is een poeder dat wordt gemengd met een vloeistof. Hier ontstaat een soort kleverig bolletje van die op de nagel wordt geplaatst en in model wordt uitgestreken. Dit moet snel gebeuren want Acryl hardt uit aan de lucht.  Dit chemische goedje heeft dan ook een herkenbare penetrante geur, een beetje alsof de gaskraan lekt. Acryl is erg hard en stevig en is een prima optie als je niet naar je nagels om wil kijken, mits je natuurlijke nagel niet erg flexibel is.

Gel

De tweede variant is de Gelnagel. Ook deze variant zie je in bijna elke salon wel voorbijkomen. Een gelnagel is opgebouwd uit meerdere lagen vloeibare gel. Deze lagen worden één voor één uitgehard in een LED of UV-lamp.  De gelnagel staat bekend om zijn flexibiliteit, waardoor je goed je best moet doen wil je de nagel kapot krijgen. Ook vinden velen de gelnagel er natuurlijker uitzien dan Acryl. Bonus… Geen penetrante acryllucht!!

Powergel

Nu is er ruim drie jaar geleden de Powergel ontwikkeld. Dit is een soort middenweg van de bovenste twee opties. Powergel is een gel die een stuk dikker en stugger is van structuur als gewone gel. De structuur lijkt dus meer op het eerdergenoemde acrylballetje. Wel moet deze soort net als de gel worden uitgehard in een LED of UV-lamp.  Powergel is sterk als acryl maar flexibel als gel en heeft dus echt the best of both ways. Dit goedje is geurloos en een stuk minder chemisch dan acryl.  Powergel kan ook gebruikt worden in combinatie met andere methoden. Steeds vaker wordt acryl vervangen door Powergel.

Fiberglass

Een wat minder bekende variant is de Fiberglass. Fiberglass bestaat al een aantal jaar, maar wordt voornamelijk gebruikt als een laagje extra versteviging aan je natuurlijke nagel of om een scheurtje in je natuurlijke nagel te repareren. Toch kan je ook complete kunstnagels maken met fiberglass. Dot is een prima oplossing voor mensen met een allergie voor acrylaten die toch kunstnagels willen.

Dip Powder

Dip powder is een nieuwe hype in nagelland. Hier wordt enkele lagen gel met poeder afgewisseld. Zoals de naam al doet vermoeden dip je de nagel in de poeder, welke door de gellaag dan blijft plakken. Een voordeel van deze methode is dat je een stuk sneller klaar bent dan met de bovenstaande methodes.  Wel is hygiëne een nadeel bij deze methode. Omdat je met je vingers in een bakje poeder dipt, is de kans op bacteriën en schimmels groter. Zo’n bakje kunnen we immers niet desinfecteren.

De nagelindustrie blijft in een hard tempo ontwikkelen, maar welke varianten je ook op je nagels hebt, zorg altijd dat je naar een gecertificeerde nagelstylist gaat die verstandig en hygiënisch te werk gaat. Zo houd je de kans op eventuele allergieën, infecties en beschadigingen aan je nagels, vingers en tenen minimaal.  

Bij Phenomenails houden we van mooi en gezond, jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *