fbpx Boek nu!

De historie van de French Manicure gaat terug tot in de oude tradities van de middeleeuwen. De variant zoals wij deze nu kennen komt uit de jaren ’80 en is geen Franse maar een Amerikaanse uitvinding.

De French Manicure zoals wij deze nu kennen is ontstaan in de jaren ’80. De Amerikaan Jeff Pink was een leverancier van schoonheidsproducten aan de televisie en filmindustrie. In de jaren ’80 kwam hij voor een bijzondere uitdaging. Een Film Director vroeg hem om met een kleur nagels te komen die bij elke outfit van de actrices past.  Veel jurken betekende veel kleuren nagels en elke keer als deze nagels moesten drogen lag de hele productie stil. Dit was voor de tijd van de sneldrogende lakken en LED-lampen.

Hij verkocht witte potloden voor vrouwen om onder hun nagel te gebruiken zodat haar nagels en schoner en meer verzorgd uit zouden zien. Hoewel het een goede kleur was, bleef het echt niet goed zitten.  Dus Jeff bedacht dat de kleur niet onder de nagel, maar er bovenop de nagel moest worden aangebracht. 

Het witte potlood en later de French Manicure is geïnspireerd op een traditie uit de middeleeuwen. Er was een groot onderscheid tussen rijk en arm en de rijken lieten dit ook zien. De arme arbeider werkte de hele dag buiten in de zon waardoor zij een zongebruinde huid hadden, door het werk hadden ze ruwe handen met zwarte randen onder de nagels. Om te laten zien dat men van stand was meed men de zon, waardoor de rijken een witte/bleke huid hadden, dit werd veelal nog een beetje geholpen door uiteenlopende smeerseltjes. Om de handen en nagels er schoon uit te laten zien werden de nagels over een blok kalk gehaald, hierdoor leken de nagels spierwit.

Jeff zocht een leverancier voor witte nagellak, wat niet makkelijk was aangezien destijds de bestaande lakken voornamelijk in rood en bruintinten waren.  Uiteindelijk heeft hij 4 liter witte nagellak kunnen regelen voor de nageltoppen en roze, beige en rosé voor de rest van de nagel. Hij noemde de uitvinding “the natural look” en bij de studio waren ze er helemaal weg van. De Director vond dat Jeff een Oscar verdiende omdat hij de industrie zo veel geld heeft bespaard.

Een tijdje daarna vroeg een vriend van Jeff of hij naar de Catwalk Shows in Parijs wilde komen. Als je denkt dat actrices al vaak om moeten kleden, bedenk dan dat modellen dit nog veel vaker moeten doen. Ook hier heeft hij “the Natural look “geïntroduceerd die ook hier heel goed werd ontvangen. Onderweg terug naar Los Angeles, dacht hij nog eens na over de naam, die meer omschrijvend was dan gevat en kwam zo op de naam French Manicure.

De French Manicure van de jaren ’80 is nog steeds razend populair maar ook varianten in vrolijke kleuren met een wat speelser effect.  Daarnaast zijn er verschillende varianten op deze look, zoals de Fantasy French met alle toeters en bellen en de babyboom, die door de kleur overloop nog wat subtieler en natuurlijker is dan de originele French Manicure.   Ben jij enthousiast geworden voor één van deze vormen? Maak dan nu een afspraak!